lauantai 19. toukokuuta 2012

Korvasienibriossi

Normikeväänä meidän korvasienisaalis on ollut 0-1 kpl. Tänä keväänä noita ruskeita kökkäreitä on popsahdellut esiin siellä täällä - jopa naapurin pihalla (jossa kasvaa myös muhkeita herkkutatteja kesäisin. Eikä niitä sieltä syö muut kuin oravat. Epäreilua.). Uusimmasta sienisaaliista intouduin mukailemaan Pirkka-lehdessä ollutta korvasienibriossia, vaikka se aikamoiselta väkerrykseltä kuulostikin.

2 kourallista myrkyttömiksi keitettyjä ja silputtuja korvasieniä
1,5 dl maitoa
1,5 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
7 dl vehnäjauhoja
- sekoita
2 kananmunaa
115 g voisulaa
- lisää
- vaivaa taikina tasaiseksi
- kohota 30 min
- vaivaa uudelleen 15 min (tässä kohden turvauduin rakkaaseen muskelimieheeni, Keniin. Hän on 1200-wattinen Kenwood Major)
- laita vuokaan
- kohota toiset 30 min
- voitele kananmunalla
- paista 170 C 40-50 min

Ihan hyvä ohje, joskin olisin hiukan enempi makua kaivannut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti