lauantai 12. heinäkuuta 2014

Puutarhurin aakkoset: Å

Kauppilan satoa 10.5.2014
Åbo och andra pyhiinvaelluskohteet (ei ole suomessa å:lla alkavaa sanaa - sanoohan sen jo nimikin: RUOTSALAINEN o). Joskus puutarhurin on lähdettävä merta edemmäs taimeen. Kovin paljoa en ole taimitarhoja kierrellyt, osittain siitä syystä, että netistä saan haluamani ja loput marketin kupeessa olevasta puutarhaliikkeestä, ja osittain siksi, ettei taimitarhat juurikaan itseään mainosta, joten niiden olemassaolosta en edes tiedä.

Kauppila on itselle ollut se harras pyhiinvaelluskohde, joskin olen vasta 3 kertaa siellä käynyt. Siellä näkee huikeita ihmeellisyyksiä: persikkapuun, aprikoosipuun, tulppaanipuun, peruukkipuun, ihka oikean kvittenin ja mulperin, ja jopa sellaisia puita ja pensaita, joista en ole aiemmin kuullutkaan. Joka kerta sieltä on tarttunut mukaan sekä jalopelargoneja että ananassalvia, sekä tietysti kaikkea, minkä voi suurin piirtein kuvitella kasvavan tällä vyöhykkeellä.

Pyhiinvaelluksen suurin ongelma onkin se, että kohteet ovat useimmiten autuaammilla vyöhykeillä, ja tietysti niiden tarjonta vastaa sen vyöhykkeen tarpeisiin, joten mitäpä arktisten alueiden puutarhurit voivat muuta kuin "#¤%!:lla ankarasti.

Jos jollain on vinkata hyviä, monipuolisia taimistoja Pirkanmaalta, laitathan vinkin kommenttilootaan, kiitos :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti