Hannele blogasi helpon ja hyvän uuniomenahillon ohjeen. Ikinä en ollut kuullutkaan, että hilloa voi tehdä uunissa, mutta pakkohan sitä oli kokeilla, kun niin kovasti kehuttiin. Hannele käytti omassaan mausteena kanelia ja ehdotti muskottiakin (nam!); itselleni jostain hiipi ajatus sahramista, ja ei kun kokeilemaan:
1 kg omenoita
- halkaise 4 osaan
- poista kota ja kanta
- laita uunivuokaan
500 g hillosokeria
- laita vuokaan omppujen päälle ja sekoita
1/4 tl sahramia
- ripottele vuokaan ja sekoita
- hauduta uunissa 150 C/1,5 h (kannattaa pariin otteeseen sekoittaa, ettei sokeri jämähdä vuoan pohjaan kiinni)
- lisää lopuksi tiraus sitruunanmehua makusi mukaan (meidän jääkaappi oli jostain syystä täysin sitrusvapaa, joten tein hillon ilman, mutta sitruuna olis kieltämättä tuonut hyvän säväyksen)
Järjettömän hyvä hillo meille sahramifriikeille!
HIh, minulla ja sahramilla on pahemmanlaatuinen kammosuhde, mutta tuota uunihilloa tuunasin minäkin tässä eräänä päivänä omanlaisekseni.
VastaaPoistaMitäs kivaa keksit hillon kaveriksi?
Poista