Kun se Sasu kerran innoitti yhdistämään tyrnin ja omenan, ja aamiaisplättysistä jäi yli viimevuotista omenasosetta, ei auttanut kuin käydä hätyyttämässä mustarastaat pois tyrnipuskasta ja kurottautua yläilmoihin poimimaan viimeiset marjat.
100 g voita
3 dl sokeria
- sekoita
2 kananmunaa
- vatkaa seokseen yksitellen
1 dl omenasosetta
- yhdistä seokseen
3 dl vehnäjauhoa
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia (omenasoseessani ei ollut sitä jo valmiiksi)
- sekoita keskenään
- kaada taikinaan ja sekoita
1 dl tyrniä (siis niitä marjoja)
- lisää varovasti taikinaan
- paista 175 C/50-60 min.
Mukavan mehevä kakku (apua, typotin tuohon vahingossa "kakki"!), johon tyrni tuo kivaa pirtsakkuutta. Tyrnin tuttifruttimaku (siis se 80-luvun irtojätskistä tuttu) ei koskaan lakkaa hämmästyttämästä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti