keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Omena-tyrnihillo

Koska omena-sahramihillo onnistui yli odotusten, piti kokeilla uunihilloa vielä toistamiseenkin. Tällä kertaa, Sasu Laukkosen vinkistä, yhdistin tyrnin ja omenan:

1 kg omenoita
- poista kannat ja kodat
- laita uunivuokaan
3 dl tyrniä (siis ihan niitä marjoja)
500 g hillosokeria
- kaada vuokaan ja sekoita
- muhita uunissa 150 C/1,5 h. Muista sekoittaa välillä.
- surauta sauvasekoittimella sileäksi

Hillosta tuli yllättävän pehmeä - uunikäsittely kesytti tyrnin tehokkaasti. Mitähän sitten keksisi tehdä omenasta? Suurin osa sadosta on vielä poimimatta.

2 kommenttia:

  1. Mainio ohje! Tyrni on huippu, kun sen vaan saa kesytettyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, etenkin se tyrnistä tehty pannacotta on aivan käsittämättömän hyvää!

      Poista