Koska omena-sahramihillo onnistui yli odotusten, piti kokeilla uunihilloa vielä toistamiseenkin. Tällä kertaa, Sasu Laukkosen vinkistä, yhdistin tyrnin ja omenan:
1 kg omenoita
- poista kannat ja kodat
- laita uunivuokaan
3 dl tyrniä (siis ihan niitä marjoja)
500 g hillosokeria
- kaada vuokaan ja sekoita
- muhita uunissa 150 C/1,5 h. Muista sekoittaa välillä.
- surauta sauvasekoittimella sileäksi
Hillosta tuli yllättävän pehmeä - uunikäsittely kesytti tyrnin tehokkaasti. Mitähän sitten keksisi tehdä omenasta? Suurin osa sadosta on vielä poimimatta.
Mainio ohje! Tyrni on huippu, kun sen vaan saa kesytettyä.
VastaaPoistaJoo, etenkin se tyrnistä tehty pannacotta on aivan käsittämättömän hyvää!
Poista