torstai 18. heinäkuuta 2013

Hujopit tarvii tukea

Eipä sitä älynnyt, että tällainenkin ongelma voi tulla eteen: liian korkea herne. Aiemmin olin kasvattanut Kelvedon wonderia, joka pysyi nätisti tukiristikon mitoissa, mutta tämän vuoden Alderman yllätti roikottamalla latvojaan tukiristikon yli ja taittamalla itseään tuulessa.  Raksavastaava joutui jo rakentamaan lisää tukipuita, mutta tuolle obeliskille emme ehtineet keksiä korkeampaa tukiratkaisua ennen kuin kova tuuli katkaisi koko Aldermanin. Eipä tuo kovin satoisa lajike ollut, joskin äärimmäisen makea, joten ensi vuonna se menee vaihtoon. Kitchen gardenin hernetestissä uutuus Kenobi väitti olevansa 45 cm korkea ja pysyvänsä pystyssä itsekseen, joten ehkäpä sitä voisi kokeilla seuraavaksi.

Maissit ovat viihtyneet lämmössä ja kosteudessa niin hyvin, että ovat kasvaneet korkeammiksi kuin koskaan ennen. Puutarhuri tappijalkoineen on jo jäänyt toiseksi. Toivottavasti maissi tekee myös kaikkien aikojen suurimmat ja makeimmat tähkätkin.

Ruusupapu värkkää jo toista kierrosta papukaaren ympäri, ja kasvihuoneen seinälle istutetut pavut ovat saavuttamassa kasvihuoneen katon. Raksavastaava veti niille tukiköydet kasvihuoneen katon yli, joskin myös Ikean aurinkokennovalaisin näköjään kelpaa niille kiipeilytelineeksi.

Kaikki siis kasvaa pituutta kovaa kyytiä, mutta saisi sitä satoakin jo alkaa tulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti