maanantai 8. heinäkuuta 2013

Kesäloman tärkein tehtävä

Mikään puuha kesälomalla ei ole niin tärkeää kuin katsoa pavun kasvavan. On tarpeeksi haastavaa aivoille ("kasvoiko se jo sentin sillä välin kun kohensin asentoa aurinkotuolissa?"), visuaalisesti kiehtovaa, sekä tietysti ruokahalua herättävää.

Toinen tärkeä lomapuuha on varata pöytä Demosta, joka kätevästi biimautui Helsingistä Tampereelle Berthan ollessa kiinni. Samaan aikaan tosin olisi sukukokous Lapualla, joten täytyy tarkkaan punnita kumpi olisi mukavampaa: laulaa virsiä esihenkilöiden haudalla vai juoda shampanjaa Teemun ja Tommin kanssa. Choices, choices. Sisko oli sitä mieltä, että lähdetään Lapualle riehumaan (puukkotehtailijan pojanpojantyttäryys velvoittaa), mutta ehkä me sittenkin kallistutaan sen shampanjan puolelle.

6 kommenttia:

 1. Oh, toinen tärkeä tehtävä lomalla on tarkistaa tomaattien ja vadelmien punaisuusaste noin vähintään kerran tunnissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella tärkeää tuokin! Meillä vadelmat on vielä niin vauva-asteella, että punaisuus on silkka haave, eikä tomaateista voi parhaalla tahdollakaan löytää punaisuutta. Mutta jahka loma tästä etenee, tulevat nämäkin tehtävät lomalistalle.

   Poista
 2. Minä mittaan ruohosipulin korkeutta, tuskin raskin siitä ruokaan leikata, vaikka se kai siinä olisi se idea.

  Ainokaista omenaa ei tarvi enää tarkastella, sillä se on kadonnut, onneksi luumun raakile on vielä tallella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omenat ovat paholaisen keksintö! 9 vuotta joutuu satoa odottamaan, ja nyt 11 vuoden jälkeen joutuu panikoimaan, kun oksat notkuu raakileita. Edellisvuoden hillot ja kuivatut omenarenkaat ovat vielä käyttämättä.

   Poista
 3. Pavut. Pavut. PAVUT! Ne unohtui kaikessa kiireessä, ei ole kuin härkäpapuja. Voihan vitalis! Neulapapua olisi ihan pakko laittaa, se vaan on pahuksen hyvää. Nyt tulee kokkareita, olen ihan varma. Joka suunnalta.
  Härkäpavut ovat nyt tuollaista keskiverto herneenpalkoa kooltaan, koskas ne mahtaa valmiita syötäviksi olla? En ole niitä ennen kasvattanut edes. Varsi 60cm ja terhakkaasti sojottaa taivasta kohti nuorella tarmolla, ei ole tukikeppejä edes. Maissi sen sijaan olisi sellaiset kaivannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Härkäpapu on hyvä silloin, kun palkoa hiveltäessä sisällä (siis palon, ei henkilön) tuntuu papu. Jos pavut päästää liian isoiksi, tulee niistä liian jauhoisia ja kuituisia. Britit joskus syövät sekä palot että niiden sisälmykset. Itse useimmiten jätän pavut peukanlonpään kokoisiksi, mutta silloin vaarana on liian puinen papu, jonka kuori täytyy irrottaa ennen kokkausta.

   Poista