keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Pekoniskonssit

Aamulehden ruokasivulla ehdotettiin aamiaishyväksi pekoniskonsseja. Ja kun henkilö on lomalla, on henkilöllä aikaa aamuleivontaan. 4 kpl tuli tällaisesta taikinasta:
3,5 dl vehnäjauhoa
1/4 tl suolaa
vajaa tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
65 g voita
1/2 dl juustoraastetta
1/2 dl paahdettuja pinjansiemeniä
- sotkuttele murumaiseksi taikinaksi
75 g pekonisilppua
- paista pannulla
- lisää taikinaan
1 dl maitoa
1/2 kananmunaa (onnistuu, kunhan vatkaat kananmunan vaikka juomalasissa ja käytät siitä vain puolet. Toista puolikasta tarvit voiteluun)
- sekoita keskenään
- kaada taikinaan
- sekoita taikina pikaisesti (älä menetä uskoasi, vaikka taikina jääkin tahmeaksi löllöksi)
- taputtele taikinasta pellille 4 skonssia. Itse vain kaavin kulhosta taikinablobseja lusikalla ja yritin muotoilla niistä jotensakin leipästä muistuttavia hahmoja.
- voitele kananmunalla
- ripottele pinnalle timjamia
- paista 200 C/20 min.

Oikein meheviä ja maukkaita jopa seuraavanakin päivänä.

2 kommenttia:

  1. Houkuttelevan näköisiä, taitaa päätyä viikonlopun aamiaismenuun :)

    VastaaPoista
  2. Enpä malttanut viikonloppua odottaa, minuutin kuluttua uunista ulos...

    VastaaPoista