lauantai 20. heinäkuuta 2013

Pikkelöity fenkoli

Taas se sekunnin kestävä hetki vuodesta, kun vihannekset pukkaavat satoa, eikä kaikkea millään ehdi syödä tuoreena.

Fenkoli yllätti kasvattamalla ihan kivan kokoisia bulbseja (note to self: fenkolin esikasvatus ei kannata. Tulee vain honteloita tikkuja, eikä bulbseja lainkaan.), joten mielessä alkoi pyöriä keinoja taltioida tuota ihanaa makua myöhemmäksikin. Eikä tarvinnut miettiä kuin viikko taaksepäin, jolloin Tommi (iik!) tarjosi Demossa pikkelöityä fenkolia vuohenjuustopalleron kera.

Ohjeita pikkelöityyn fenkoliin oli netti pullollaan, osa yltiömakeita, osa sitruksella silattuna. Itse halusin suht. makeaa mutta kuitenkin enemmän hapokasta kuin sokerista lientä. Joltain sivulta sain ohjeeksi sulattaa 55 g sokeria 2,5 desiin etikkaa, ja toisella sivulla neuvottiin laittamaan mukaan tähtianista. Nam.

Kiehuvalla vedellä desinfioituun purkkiin silppusin 2 fenkolia (jotkut neuvoivat laittamaan fenkolin isoina palasina, jottei se mössöönny, mutta itse halusin suikaleita), laitoin mukaan 3 tähtianista ja kaadoin päälle kiehuvan etikka-sokeriliemen. Siinä hän saa tekeytyä muutaman päivän, ja sen jälkeen täytyy tehdä makutesti. Jos liemi on hyvä, teen tätä lisää. Jotenkin maistan makean fenkolin burgerin sisällä.

2 kommenttia:

  1. Hmm, liian etikkaista. Tarvii rutkasti lisää sokeria. Enkä ole ihan varma tuosta tähtianiksesta. Seuraavaan satsiin vain fenkolia röyhyineen, ja enempi sokeria.

    VastaaPoista
  2. Meinasin tätä eilen tehdä, marketista eikä paikallisselta pikkutorilta kotimaista fenkolia löytänyt joten jäi väliin. Pizzakivi tuli testattua, siitä illemmalla lisää. Päätän raporttini Maskun Rivieralta tähän.

    VastaaPoista