lauantai 14. heinäkuuta 2012

Kasvimaakyttäystä

Nyt sentään jo irtoaa kasvimaalta salaatinlehtiä ja kesäkurpitsaa henkemme pitimiksi, joten brittien hungry gapiksi kutsuma ajanjakso (kun edellisvuoden sato on syöty, eikä uutta ole vielä saatavilla) alkaa viimein olla ohi. Välillä kasvimaa jopa yllättää muutamalla sokeriherneellä tai pullealla kyssäkaalilla, salaattiin silputtaviksi.

Kun tämä kesä keksi muuttua näin sateiseksi, tulee kuurojen välillä patsasteltua kasvimaalla tsekkaamassa, josko johonkin olisi jo jotain ehtinyt kasvaa. Esimerkiksi kuvan herneet yllättivät: edellisenä päivänä ei näkynyt kuin muutama kukka, ja seuraavana päivänä olikin jo palkoja roikkumassa. Samoin sokeriherne Shiraz yhtäkkiä tarjosi makusteltavaksi viininpunaisen palon. Eipä maistunut juuri miltään. Taitaa odottaa aurinkoa herättämään sokereitaan.

Mansikat ovat nyt erityiskyttäyksen alla, kun alkoivat punertua näin kosteassa säässä. Vähintään kerran päivässä pitää kurkkia, josko joku olisi ehtinyt jo kypsyä, jotta sen saa napattua suuhunsa ennen kuin home iskee.

Osuvasti tuli Seeds of Italyltä tänään meiliä otsikolla "When will it stop raining??". Briteissäkin kuulemma ainoastaan etanat ja kotilot kasvavat muhkeiksi, eikä muusta sadosta ole tietoakaan. Myös siellä ovat normaalista aikataulusta 3-4 viikkoa jäljessä. Jos joku sattuu nyt viikonloppuna Lontoossa piipahtamaan, niin sunnuntaina osoite olisi Clerkenwell. Siellä on italialaiset bileet italialaisine ruokineen, ja paikalla myös Seeds of Italy. No, oli meilläkin paikallispubissa pari viikkoa sitten rockfestarit, että ei silleen haittaa...

2 kommenttia:

  1. Onpa mahtavan rehevää teillä! Toi sadesuma ei ole yltänyt meille asti. Ihan peruskuivaa täällä.

    VastaaPoista
  2. Meillä ei ole yli viikkoon pesty pyykkiä, kun sisätilojen kosteusprosentti on reilut 75... Mikään ei kuivu.

    VastaaPoista