torstai 26. heinäkuuta 2012

Missio 2/3

Kyllä! Tämän taiteellisen otoksen keskeltä pilkistää Romanesco! Ihmettelin, mikä kaali kasvattaa järjettömän suuret suojalehdet, kunnes älysin ropeltaa lehtiä sivun ja kurkata kasvin keskelle. Hieno, vihreä pyramidi sieltä on nousemassa.

Huonosta säästä huolimatta alkaa tämän kesän missiot täyttyä: viininpunaista sävyä on jo kasvimaalta kerätty (Shiraz-sokeriherne pukkaa valtavasti palkoja, jotka mauttomuudestaan huolimatta maistuvat koirille) ja Romanesco on jo melkein ehkä kohtapuoliin lautasella. Vielä odotellaan olmikurpitsaa saapuvaksi; sitten on kesän tavoitteet saavutettu.

Eilen istuttelin pak choita, korianteria ja tilliä kasvihuoneeseen. Ensiksi mainitun sen takia, että se kuulemma kasvaa paremmin syksyä (!!!) kohden, eikä kirpat ole vieläkään hävinneet kasvimailta, ja kaksi jälkimmäistä siksi, että eivät jostain syystä millään idä kasvimaalla ahkerasta istuttelusta huolimatta. Onhan se nyt "#¤%& jos ei omasta maasta tilliä saa! Liekö siemensatsi jotenkin huono, kun ei tillin luulisi olevan mitenkään nirppanokkainen sään suhteen. Oman maan tilli on niin mahtavan aromaattista, ettei kaupan versiot sille ikinä pärjää.

1 kommentti:

  1. Mun pitäis kans tehdä uusintakylvöjä tillille ja pinaatille. Avomaankurkutkin on jo kymmensenttisiä, siis taimet, ei kurkut. >:-(

    VastaaPoista