Yhtäkkiä outo valoilmiö kirkasti taivaan ja kuivasi kesäkeittiön istuimet. Päivän ruoka oli valittu siten, että sen voi myös tehdä sisätiloissa, mutta ihme kyllä pääsimme jälleen koekäyttämään kesäkeittiötä.
Luigin nikkaroidessa kesäkeittiöön portaita otin tuliaisiksi saadut, ruodottomat (!) haukifileet ja mukailin niille marinadin Jamien uusimmassa lehdessä olleen ohjeen perusteella.
0,5 dl tummaa rommia
1,5 dl kookosmaitoa
chiliä
suolaa
sitruunan kuori raastettuna
kourallinen korianterinlehtiä
tupsautus jeeraa, kurkumaa, jauhettuja korianterinsiemeniä
- lado vuokaan kalanpalat (Jamie käytti seitiä, mutta mikä tahansa vaalea kala käy)
- kaada päälle marinadi
- anna maustua tunti jääkaapissa
- grillaa sellaisenaan tai folionyytissä, tai hauduta uunivuoassa
Oheen chef halusi vaaleassa balsamicossa ja sitruunamehussa marinoituja, grillattuja kesäkurpitsaviipaleita, ja niiden lisäksi silppusin ison kyssäkaalin, sokeriherneitä ja tavisherneitä salaatiksi. Tuo hervottoman suuri basilika on Bolloso Napoletanoa.
Rommi dominoi marinadin maussa, mutta se ei ollut ollenkaan hullumpi maku - Jamien ohjeessa rommia oli tuplasti enemmän. Rommimarinointia voisi harrastaa jatkossakin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti