Ei silti, että näin lomalla lohtua tarvii, mutta JOS tarvisi, niin se löytyisi tästä. Jamien toiseksi uusimmasta lehdestä bongasin pottulisukkeen, jota oli pakko kokeilla: sinihomejuustolla maustettua pottumuusia ja pinaattia. Sinänsä haasteellinen resepti, sillä tähän aikaan vuodesta ei muussipottuja tahdo löytyä. Marketissa oli tarjolla vain kumiperunoita ja itäneitä perunoita, mutta koska omasta kasvimaasta irtosi säälittävä kourallinen pinaattia (toisin kuin Villa Valpurissa, jonka kasvimaa suorastaan pursusi isoja pinaatinlehtiä. Kade!) ja jääkaapissa oli Ahlmanin omaa sinihometta, oli kaivettava marketin laarista ne vähiten itäneet perunat.
1 kg perunoita
- keitä ja soseuta
30 g voita
100 g sinihomejuustoa
- lisää muusiin
pari kourallista pinaattia
- höyrytä ja mausta muskotilla
- laita puolet muusista vuoan pohjalle
- laita pinaatit muusin päälle
- kaavi loput muusit vuokaan
- ripottele päälle korppujauhoa
- paista 200 C/20-30 min.
Sillä välin chef keksi mukavan maustevoin pihville: valkosipulisilppua paahdetaan pannulla ja lisätään pehmenneeseen voihin. Erittäin lohduttavaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti