perjantai 13. heinäkuuta 2012

Puutarhapuhde 2012

Kirjahyllyjä siivotessa mietin, mitä ihmettä tehdä vuosien varrella kertyneille puutarhalehdille. Niissä on kauniita kuvia, hyödyllistä tietoa ja mielenkiintoisia ruokaohjeita, mutta ei niitä kuitenkaan tule toiste luettua. Kierrätykseenkään niitä ei viitsisi noin vain dumpata, kun niistä on tullut punta jos toinenkin maksettua.

Sitten keksin oivan harrastuksen talven varalle: käyn joka ikisen lehden läpi ja saksin talteen mielenkiintoisimmat jutut, kuten istutusohjeet, lajikesuositukset ja ruokareseptit. Niistä kokoan talven pimeydessä aakkostetun kansion, josta pikaisesti pystyy tsekkaamaan ideoita tulevalle kesälle ja siementilauksille. Tavallaan siitä siis tulee omatekemä puutarhakirja, tosin täysin plagioitu sellainen.

Jos olisin saanut samat askartelugeenit kuin armaat siskoni, voisi kansiosta tehdä kauniin kaikkine koristeluineen ja härpäkkeineen. Mutta siihen ei nämä geenit eikä hermot riitä. Voiskohan koristelun ulkoistaa? Akvamarin?

3 kommenttia:

 1. Sen niin voi ulkoistaa! Paappa leikkeet tänne! :-D

  Mahtava idea tuo kansio. Säästyy tilaa ja saa kaiken hyödyllisen nopeasti esille. Inspiraatiota tiivisteenä!

  VastaaPoista
 2. Huippuidis! Kopio moisesta kansiosta kelpais hyvin yhdelle tuntemalleni oululaiselle turaajalle...

  VastaaPoista
 3. Toki laitetaan oululaiselle turaajalle kopio tulemaan, jahka saadaan tuo eka versio valmiiksi. Jaettu turausinspiraatio on ihan parhautta!

  VastaaPoista