tiistai 17. heinäkuuta 2012

Lahnapullia

Juhannuksen tienoilla saimme tuliaisiksi 5 pyyntituoretta lahnaa. Yksi heitettiin savustumaan saman tien, mutta loppujen kanssa ihmeteltiin muutama viikko, kunnes sateen keskellä keksittiin, että kalapullien näprääminenhän on oivaa sadepäivän puuhaa. No, tokihan kun saa lahnat sulatettua ja vielä oikein yllytyksen vuoksi hakee saman päivän aamuna kaupasta villalankaa sadeviihdykkeeksi, sade lakkaa ja aurinko tulee esiin.

Lahnan saaminen pullaksi ei ollutkaan helppoa. Keittiö kuorruttui suomuihin, ja terävän veitsen lisäksi tarvittiin sivuleikkureita katkomaan paksut ruodot. Mutta pullia tuli 3 lahnasta kuitenkin parin päivän ruokatarpeiksi asti. Jep, se viimeinen lahna jäi vahingossa pakastimen perukoilta huomaamatta.

Chef maustoi pullat inkiväärillä, limellä, chilillä, soijakastikkeella, suolalla, pippurilla ja korianterilla, ja lämmitti grillin kesäkeittiön katoksen alle. Lisukkeeksi suikaloitiin kesäkurpitsaa. Yllättävän hyvin lahna soveltui pulliin ja maistui suorastaan raikkaalta.

Lopuista pullista tehdään tänään kerrosvoileipiä, ja sekoitetaan jogurtista ja tillistä niille kastike. Nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti