tiistai 24. heinäkuuta 2012

Sitku - mutku

Alkukesästä kasvihuone näytti tavallista tyhjemmältä, kun Sungoldit esikasvattuivat liian rimpuloiksi ja päätyivät roskikseen (ens vuonna täytyy laittaa ne esikasvatukseen vasta maaliskuussa), mutta kyllähän tuo on taas rehahtanut viidakoksi. Tarkoitus oli siirtää chilit ja pavut ulkoilmaan sitten kun helteet tulee, ja tehdä enemmän tilaa paprikoille, mutta eipä ole helteitä näkynyt. Kasvihuoneessa chilit ja pavut sentään tekevät jo hedelmää. Ulkona olevat chilit vasta aukovat kukkiaan, ja pavut ovat juuri ja juuri ohittaneet sirkkalehtiasteen.

Sateinen ja auringoton kesä ei ole vielä pystynyt yhtään tomaattia punerruttamaan, ja jatkuvan kosteuden takia täytyy tiukasti pitää kasvihuoneen satoa silmällä, ettei home pääse yllättämään. Pari paprikaa on jo mätänemisen takia päätynyt kompostiin.

Kasvimaat näyttävät nyt siltä, miltä ne normaalisti heinäkuun alussa näyttävät. Satoa tulee jo hengenpitimiksi, mutta sade on tehnyt sadon melko mauttomaksi, eikä aurinko ole päässyt kasvien sokereita herättämään.

Puutarhaharrastuksen yksi jännittävimmistä puolista on kuulemma luonnonolosuhteiden kanssa pärjääminen. Minusta tämä on kyllä ihan tarpeeksi jännittävää ilman luontoakin. Tulis nyt se #¤%&":n aurinko esiin!

3 kommenttia:

  1. Kaksi viimeistä lausettasi. Aamen.

    VastaaPoista
  2. Niinpä. Poimin tuossa just pari litraa mansikoita, ja saman verran sai heittää kompostiin, kun olivat yltä päältä homeessa :-/

    VastaaPoista
  3. Luonnonolosuhde sucks. Hellettä kehiin niinku olis jo!

    VastaaPoista