tiistai 31. heinäkuuta 2012

Kanttarelli-nuudelisoppa

Alkoi tehdä mieli aasialaisehkoa makumaailmaa, ja koska viimeinkin alkoi metsään tulla sieniä (missä ihmeessä ne on lymyilleet, vaikka on ollut näin kosteaa ja lämpimähköä?), kehittelimme idean keitosta, johon tulee nuudeleita ja paahdettua kanttarellia. Naapurin setä tosin oli ehtinyt meidän kanttisapajille, mutta onneksi uusiakin sieniä oli esille popsahdellut.

Keiton liemi keitettiin ihan fondipohjalta, tosin lorautimme sekaan kalakastiketta ja soijaa. Oman maan vaha- ja härkäpavut ryöpättiin, ja kanttarellit paahdettiin seesamöljyn ja valkosipulin kanssa pannulla. Kasvihuoneesta irtosi tukko mizunaa antamaan liemelle substanssia. Viime vuoden chilejä on vielä kuivattuina jemmassa, joten chef ritsautteli yhden palon soppaan antamaan lämpöä. Sitten laitettiin nuudelit liemeen pehmenemään, ja donkattiin sekaan pavut ja sienet. Keiton päälle löytyi kasvimaalta pari kourallista korianteria.

Nuudelit imivät makua kanttarelleista, ja lopputulos oli hyvin sieninen. Se ei meidän perheessä ole ollenkaan huono asia :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti