maanantai 2. heinäkuuta 2012

Loma! Laikkuja!

Näin meillä valmistaudutaan lomaan: puutarhuri osti puutarhahanskoja (sen verran täytyy tuotesijoitella, että Cittarista saatavat, 12:n nipussa myytävät, mustat, punareunaiset puutarhahanskat on ihan parhaita) ja palsternakan siemeniä (no, okei, myös akkainlehden ja virkistävää valkoviiniä), kun taas Luigi hanki kuohuviiniä ja mansikoita. Vähänkö se on romanttinen. Nämä ostokset yhdistämällä on hyvä loma tiedossa.

Loman alkua vieläkin hämmästyttävämpi asia on kiinanlaikkuköynnöksen laikut! Kolme vuotta se on tuossa pergolan kulmilla muka köynnöstänyt, mutta laikun laikkua ei ole näkynyt. Luulin jo ostaneeni väärät taimet, mutta nyt tuli laikut (juu, varmistin, ettei kyseessä ole lokin tai räkättirastaan tekoset) ja kaupan päälle vielä kielontuoksuiset kukat!

Kun tämä puutarhavuosi on näin surkea, on pakko iloita pelkistä laikuistakin. Jäätävän kylmän kesäkuun jäljiltä kasvimaalla ei kasva oikein mikään. Salaattia saatiin vasta juhannuksen jälkeen, ja kaikki muu on vielä sirkkalehtiasteella. Lehdessä lukikin, että sato on 3 viikkoa myöhässä. Se on tässä maassa huikean pitkä aika. Amerikkalaisen sääjampan on syytä olla oikeassa ennustaessaan, että nämä seuraavat 3 kuukautta ovat extralämpimät. Muuten nuo sirkkalehdet paleltuvat elokuun ensimmäisissä pakkasissa.

1 kommentti:

  1. Iik, siinä on joku laikkutauti! Äkkiä rounduppia päälle! :-o

    Meillä kasvimaa on yksi suuri laikku. Se tulee siitä, kun ei siellä kasva mikään.

    VastaaPoista